Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τι έγραφε το πρώτο SMS που στάλθηκε το 1992.

Στις 3 Δεκεμβρίου 1992 στάλθηκε το πρώτο SMS! O Nail Papworth, ένας 20χρονος δοκιμαστής μηχανικός της Sema Group, μέσω ενός προσωπικού υπολογιστή στέλνει μήνυμα κειμένου στον Richard Jarvis.Του γράφει απλά "Καλά Χριστούγεννα". Αυτό ήταν σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wikipedia το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε.
Η υπηρεσία ωστόσο χρειάστηκε 6 χρόνια για να γίνει δημοφιλής, όταν το 1998 στις Φιλιππίνες διαδόθηκε ευρύτερα γνωστό. Σταδιακά από τότε η δημοτικότητα της υπηρεσίας αυξήθηκε. Το 2009 οι χρήστες της υπηρεσίας έστελναν καθημερινά 4,1 δισ. SMS , 17 μηνύματα δηλαδή για κάθε άτομο που έχει κινητό.
Σήμερα από τους 3,3 δισ. συνδρομητές, οι 2,4 επικοινωνούν καθημερινά μέσω μηνυμάτων. Όπως αναφέρει το Wikipedia, το μεγαλύτερο μέσο όρο διαθέτουν οι χρήστες στις Φιλιππίνες με 27 μηνύματα την ημέρα, ενώ οι Αμερικάνοι στέλνουν 357 μηνύματα το μήνα κατά μέσο όρο.
Η υπηρεσία SMS είναι μία από τις κυρίαρχες τεχνολογίες στο σημερινό κόσμο.Τα μηνύματα κειμένου απέφεραν 585 δισ. δολάρια για τις επιχειρήσεις σε όλο το κόσμο το 2011 και αναμένεται να ανεβεί το ποσό στο 3 τρισ. στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου